Året som gikk

1200x628_cover2

Et spennende og innholdsrikt 2018 er over, vi ser tilbake på året som gikk. 

Året startet med at vi overtok selskapet og sentrumsgården «No. 19» i Svolvær. Reguleringen ble igangsatt, vi hadde workshops, møter med Vågan kommune og arbeidet tett med konsulenter for å finne de beste løsningene for videreutvikling av eiendommen.

Februar ble det offisielt at vi hadde skrevet totalentreprisekontrakt med DSN Entreprenør om byggingen av en ny bydel i Svolvær, Sjøsiden Boligpark. Et boligprosjekt med 47 leiligheter og 10 rekkehus, Nordlands største gjennom tidene sies det, med høy kvalitet og flott arkitektur i naturskjønne omgivelser midt i havgapet. I året som gikk hadde vi fokus på prosjektoppfølging og salg. Over 75% er allerede solgt noe vi er meget tilfreds med.​ 


Månedene januar til mai jobbet vår entreprenøravdeling Cetho Bygg & Vedlikehold iherdig for å ombygge bygget i Avisgata 11 som tidligere huset bilforhandleren Berg & Co til butikk. Med sine 1375 kvm ble eiendommen utvidet med 200 kvm nybygg. 1.mai fikk Europris overlevert 1500 kvm med moderne butikklokaler på én og samme grunnflate. Vi bestemte oss samme tid for å opparbeide området rundt eiendommen, og i sommer ble tomtene våre i Avisgata på flere mål alle asfaltert. 

15.april feiret vi 25års jubileum med pomp og prakt i Sentrumsgården. Vi hadde åpent hus - det ble minikonsert med Johannes Winther Farstad, tale av styreleder selv og ikke minst fest med langbord, ballonger, kake og kaffe. Cetho ga Vågan kommune opptil 500.000,- kr i gave til å forskjønne torget på markeringen.

Mai kjøpte Cetho «Bykiosken» av Svolvær Historielag. Den velkjente bykiosken på torget i Svolvær er kjent som et landemerke i byen og er en rekonstruksjon av den gamle bykiosken fra 1913. Vi håper å videreutvikle kiosken i tiden fremover og bidra til mer liv på torget. 


Medio juni fikk Cetho-konsernet ny daglig leder, Lilljan Jakobsen. Etter å ha bodd 30 år sørpå, synes hun det var en spennende mulighet å flytte hjem for å arbeide med eiendomsutvikling på hjemmebane. Med bakgrunn fra blant annet Forsvarsbygg, NCC, Sweco og ICA-systemet tar hun med seg 20 år med kunnskap og erfaring – og påpeker at hun ser frem til å ta Cetho-konsernet inn i videre vekst.

Det ble samtidig opplyst om at avtroppende leder, Svein Stormo, fortsetter i selskapet - med ansvar for utvikling av eiendommene i nord-regionen og som prosjektleder av boligprosjektet Sjøsiden Boligpark. 

I august ble det kunngjort at Cetho og Ellingsen Seafood hadde solgt hotellprosjektet på Kjølelageret og selskapet Kaikanten Eiendom AS til Thon Hotellbygg AS.

Senhøsten kjøpte vi selskapet Kirkegt 15 AS og overtok bolig- og næringsprosjektet «Lofoten Brygge» av Harald Larsen. Lofoten Brygge er ferdig regulert med 14 leiligheter og næringslokale i 1.etg ved promenaden i Svolvær. Vi gleder oss til å jobbe videre med dette prosjektet, og ser for oss salgsstart på nyåret. 

Vår entreprenøravdeling Cetho Bygg & Vedlikehold utførte blant annet store renoveringsjobber på Leknes og Sortland, samt la hundrevis av løpemeter med kantstein i Lofoten og Vesterålen. Vi ser positivt på 2019, da skal vi utvide entreprenørvirksomheten videre med flere flinke folk og utføre flere spennende oppdrag.

Vi samarbeider med Rolf Jentoft om selskapet Hattvika AS på Ballstad hvor vi er hovedaksjonær, også et datterselskap av Cetho Eiendom. I dette selskapet skjer det mye spennende i tiden fremover med store tomteoverflater til disposisjon. Det planlegges å bygge tre firemannsboliger til en plass mellom 30 og 40 millioner. Boligprosjektet er under prosjektering og det vil bli gitt mer informasjon mot vårparten.

I månedsskiftet november desember ble vi 100% eier av Svolvær Eiendom AS, som vi tidligere eide halvt om halvt av med Svenning AS. Selskapet eier blant annet Rema 1000 bygget, 33% av aksjene i Amfi Svolvær og Biltema i tillegg til tomter med et betydelig utbyggingspotensial.


Helt på tampen av året, 20.desember, kjøpte vi «Lofoten Hotell». Vi er i startgropa på planleggingen av hotellet. Et nytt prosjekt midt i Svolvær sentrum, med stort potensiale.


Vi gleder oss til 2019, et nytt år og nye prosjekter. LETS GO!!  

Vi er flyttet til nye lokaler!
KUNNGJØRING - kjøp av Lofoten Brygge

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.cethoeiendom.no/